- aluat:
- 500gr faina
- un praf de copt
- un praf de sare
- coaja de lamaie
- 250 gr de unt
- 120gr de zahar
- 1 ou un plic de zahar vanilinat
- umplutura si glazura:
- o esenta de rom
- 1,5 kg mere
- 6 linguri suc de lamaie
- 100 gr de unt
- 125 gr de zahar
- 150 gr de stafide
- 4 linguri amidon
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 2 linguri de miere
- 60 gr nuca macinata
Se curata merele,se taie sferturi,se scot samburii si pulpa se taie cuburi.Se calesc impreuna cu 50 gr de unt,50 gr de zahar,coaja de lamaie si esenta de rom timp de 10 minute.Daca compozitia devine prea apoasa prin fierbere se adauga amidonul care sa o lege.Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin compozitia.Se intinde aluatul pe o planseta.Se unge cu ulei si faina o tava,se pune aluatul formandu-se o margine inalta de 3 cm.Compozitia de mere se intinde pe aluat,peste care se pune stafidele si nuca macinata.
Pentru glazura de miere,se topesc mai intai 50 gr de unt se adauga 75 gr de zahar si mierea.Se da totu la fiert .Glazura se toarna fierbinte peste mere.Se coace la cuptor c-am 45 min.
Pentru glazura de miere,se topesc mai intai 50 gr de unt se adauga 75 gr de zahar si mierea.Se da totu la fiert .Glazura se toarna fierbinte peste mere.Se coace la cuptor c-am 45 min.
No comments:
Post a Comment